DEN 20:e UPPLAGAN

Höll ett öga här! Vi berättar snart om den 20:e Franska Filmfestivalen som vi håller på att förberedda!

 

Den 19:e upplagan:

2017 var festivalens temat REFLETS (spegling, återsken) Från Bruno Dumonts galna musikalkomedi om Jeanne d’Arcs ungdom (Jeannette, Jeanne d’ Arcs barndom), till en blodig och estetiskt originell thriller av Coralie Fargeat (Revenge), via en lysande animerad film av Sébastien Laudenbach (The Girl Without Hands), en romans mellan François Damiens och Cécile de France (Just To Be Sure) och Mathieu Amalrics anti-biopic (Barbara): årets program bjuder er att utforska den franskspråkiga filmens mångfald med oss.

Program här!

 

Den 18:e upplagan:

2017 var festivalens teamt RENCONTRES: (möte/träff), för filmens värld är en plats för möten. Inte minst på vita duken. Men det finns även andra möten som är minst lika viktiga som de som utspelar sig i filmens värld: de som sker framför bioduken när tittaren möter filmen. Det kan vara det korta möte som uppstår då två stolsgrannar utbyter blickar i ett gemensamt skratt (eller efter en synkroniserad rysning) eller kanske en tittares möte med en filmkaraktär vars person stannar kvar i minnet även efter det att ridån gått ner över bioduken.

Program  här!

 

 

Den 17:e upplagan:

2016 var festivalens teamt HORISONTER: vi bjuder in er att vidga vyerna både geografiskt och tankemässigt. Med ett program som täcker alla fem kontinenter, belyser vi bland annat utländska regissörer och skådespelare som format den franska och fransktalande filmhistorien runtom i världen.

2016 presentation här. Program här

Den 16:e upplagan:

2015 var festivalens temat MEDELHAVET: det har alltid varit en plats som inspirerat filmregissörer, men är framför allt en mänsklig mötesplats där kulturer från länderna runt Medelhavet stöter ihop och blandas.